Tänkte att jag skulle göra lite fina jul cupcakes till julafton, så lika bra att förbereda och frysa in dom.
Här får ni receptet som kommer från Jeanne d´arc living.
Till smeten
100 g vit chocklad
125 g smör
1,5 dl socker
5 ägg
2 tsk rivet apelsinskal
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl färskpressad apelsinsaft
Smält chockladen över vatten bad, eller micron.
Rör samman smör och socker, blanda sedan i äggen. Vänd i chockladen, rivet apelsinskal och vaniljsocker.
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd i smeten tillsammans med apelsinsaften. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen på 175 grader ca 20-30 min.
Eller gör som jag, använd cupcake maskin, hur smidigt som helst, och dom blir så där lagom stora med perfekt yta.
Frosting
170 g smör
340 g florsocker
50 g vitchocklad
3 msk mjölk
Rör smöret skummigt med florsockret. Smält chockladen över vattenbad, och rör i smöret. Tillsätt mjölken i slutet och vispa massan några minuter till. Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med något bär. T.ex blåbär, hallon eller kanske lingon?
Blev dom goda? :D lägg upp en bild på hur dina egna blev :)
SvaraRaderaFast jag har bara gjort själva bullarna, har fryst in dom. Ska göra frostingen och så dagen innan jul :P så då blir de en bild
SvaraRadera