Ätit svin god middag idag. Bacon inlindad köttfärslimpa, potatis, sås och pressgurka. Tänkte ja skulle dela med mig av receptet.
Köttfärslimpa
500g köttfärs (fläsk, bland eller nöt)1 ägg1 dl ströbröd1 dl mjölk½ dl matlagningsgrädde1 krm svartpeppar1 krm vitpepparEn nypa salt2 msk finhackad gul lök1 paket bacon
Blanda köttfärsen med ströbrödet och rör om väl. Tillsätt sedan ägg, mjölk och grädde. Rör tills det blir en fast smet.Vänd ner lök, svartpeppar, vitpeppar och en nypa salt. (Dock inte mycket eftersom bacon är salt.)Låt smeten få stå kallt innan du formar den till en limpa, detta för att den blir inte så lös och den håller då formen bättre.Linda sedan baconskivorna runt så den täcker hela limpan. Lägg på en smord ugnsform och sätt in i ugnen i 1h på 175.
Såsen gjorde jag utav spadet som blev utav köttfärslimpan, och grädde såklart.
Pressgurka
- 1 färsk gurka
- 3 krm salt
- 2 msk ättika (12%)
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- 1/2 krm vitpeppar
- 2 msk hackad persilja
- Skiva färsk gurka tunt med osthyvel (skala ev först).
- Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja. Rör tills sockret löst sig.
- Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar