söndag 2 december 2012

Recept på cake pops

Fyllde upp första flaskan av glöggen igår. Ska iväg på glögg mys hos en kompis ikväll, så tänkte att hon skulle få den. Provsmakade den såklart, mhm mhm säger ja bara.

Fick även för mig att ja skulle baka nåt smarrigt att ha med mig. Provade en helt ny grej för mig. Cake pops! Har ni sett/ hört om dessa vackra skapelser? Ser så tjusiga ut på allas blogg bilder. Men ja kan säga er, låt er inte luras av att de ser enkelt ut... Det är de inte! Haha. Men fick till de hyfsat till slut. Känner att ja måste öva på de, för satans va goda dom va.


Ingredienser för ca 20 cake pops:
2 paket Oreokakor
80-100 g philadelphiaost
Ca 200 g vit choklad
Ca 50 g mörk choklad

Dekoration:
Cake pop pinnar (går även med grillpinnar)
Presentsnöre/sidenband.

1. Krossa kakorna i en mixer så att det bara blir smulor.

2. Blanda sedan ner philadelphiasosten i önskad mängd. Blanda och se till att degen är mjuk, men ändå fast.

3. Rulla sedan degen till bollar i önskar storlek. (Gör inte bollarna för stora och tunga, då är risken nämligen större att de går sönder och trillar av pinnarna. Bra storlek är ca en 5-krona.)

4. Lägg dem i kylen ca 30 minuter.


5. Smält lite av den vita chokladen i ett vattenbad

6. Ta ut bollarna ur kylen. Doppa pinnen i lite smält choklad och tryck sedan ner den i bollen. (pinnen sitter bättre om du gör detta)

7. Låt sedan bollarna vila i kylen ytterligare 30 minuter.


8. Smält resten av den vita chokladen. (använd samma skål som tidigare)

9. Doppa bollarna i chokladen och ställ på en plåt täckt med bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat.

10. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Ringla sedan över i önskat mönster över cake popsen.

11. Dekorera slutligen med ett
sidenband om du kryter runt pinnen. (Jag har använt presentsnöre och jag klippt på mitten, det går lika bra)











1 kommentar:

  1. Ser så goda ut, dreglar här! LYCKA TILL nu när du börjar nya jobbet, tänker på dig<3

    SvaraRadera