torsdag 1 mars 2012

Gott, hälsosamt knäckebröd


Det här knäckebrödet innehåller bara nyttigheter, inget mjöl eller socker.




Ett litet tips är att spara på glas konserv burkar, och sedan fylla dom med olika grejer, sätta på en etikett och virka ett lock.




1 dl solroskärnor
1 dl sesam frön
1/2 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt 
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. 
Koka upp vatten och olja i en kastrull.
Häll den kokande vätskan över frö blandningen och rör om ordentligt. 
Häll upp på en plåt med bakplåts papper, och sprid ut till en tunn kaka som nästan täcker hela plåten. 
Använd en oljad slickepott. 
Grädda i 45 min.
Ta ut och skär upp i bitar, låt sedan torka minst 30 min.

Jag strödde även över lite vallmo frön och flingsalt innan jag satte in de i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar