lördag 31 mars 2012

Renskavs gryta, smarrigt!

Har en mysig hemma kväll idag med min kära. 

Har precis ätit renskavs gryta med potatis mos. 
Smarrigt va de!

Och här har ni receptet om ni är sugna på att prova

1 Paket djupfryst renskav, 240 g
1 st gul lök, hackad
100 g kantareller eller champinjoner i skivor
3 dl vispgrädde
5 st enbär, krossade
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk dijon senap
2 tsk timjan
smör till stekning
salt, peppar 


Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt. 
Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund. 
Tillsätt enbär, gelé och grädde, senap, timjan och låt småputtra ca 5 minuter.












1 kommentar:

  1. Hej Emilia!

    Vad roligt att du hittade till mig och att du vill vara med i utlottningen! Lycka till!

    Vilken otroligt vacker brudbukett du har gjort, den där bleklila rosen är min favoritros :-).

    Ha en fortsatt fin helg!

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera