måndag 5 mars 2012

Sjuk sjukvård

Har inte talat om de för er här på bloggen. Men jag har haft ont i min vänstra handled nu ett tag. Och förra helgen så gick jag till en läkare på kungälvs sjukhus. Hon sa att hon trodde att det garanterat var en inflammation, som man kan få när man överansträngt sig. Så hon skrev ut anti inflammatoriska tabletter.  Men när ja skulle hämta ut dom på apoteket, så kolla hon som stod i kassan på mig, och frågade om jag verkligen skulle ha en sån stor dos??
Då hade läkaren skrivit ut 250 tabletter, ja skulle ha 30!!

Så fick gå tillbaka till läkaren igen, och fråga vad hon höll på med?
  
Och nu när jag har knastrat i mig dom där 30 pillren, är jag inte de minsta bättre. Så tänkte att jag får nog åka till vårdcentralen och kolla upp det. Så ringde på morgonen (så fort deras telefontid började) till den vårdcentralen som ja är skriven på, (älvängen) 
Så kom de ett sånt där röststyrt svar, om att dom ringer upp 8.50.
Dom ringde 9.30... 
Och kvinnan jag fick prata med var den otrevligaste människan jag nånsin pratat med. Hon sa bara, nej tyvärr de finns ingen tid att få varken idag eller imorgon. För alla deras läkare va tydligen sjuka. 
Så ja frågade om de gick bra att gå till nån annan vc i kommunen, trots att ja va skriven där. Och nej, det fick man absolut inte göra enligt henne.

Asså ärligt talat, all respekt åt de inom sjukvården, dom har det säkert jätte tufft & stressigt på sina jobb. Men kan man  inte åtminstone försöka va lite trevlig??

Oavsett så ringde ja till en annan vc, och dom sa att de gick jätte bra att komma dit. Och läkaren som ja fick träffa där va jätte trevlig och hjälpsam
Han sa dessutom att det inte alls va någon inflammation, och om det hade varit de så hade de garanterat vart borta med den dosen medicin jag fått. Det  var tydligen onormalt starka tabletter, och alldeles för stor dos...

Han trodde att det berodde på att jag använder ovana muskler på florist utbildningen.

 Så har nu bokat in en tid hos en arbetsterapeut  som kan ge mig ett stöd skydd för handen.
Hoppas att det kommer hjälpa!Oj vilket långt inlägg det blev, nog mitt längsta, hihi. 

Ha en fin dag!
Kram Emilia

2 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir att du hänger på till den nya sidan!!! Usch låter inge vidare det där med handleden, tyvärr så möter man många inom vården som kan vara riktigt otrevliga. Jag tycker att alla som jobbar med människor på det viset borde få gå en special utbildning i bemötande och få ett diplom. Och att man som patient har rätt att göra en anmälan om att man blivit dåligt bemött. På så sätt kanske dom tänker lite extra på att vara glada och posetiva. Visst alla kan väl ha en dålig dag men någon måtta får det väl ändå vara. Och vad mår man bäst av, att vara negativ och otrevlig? Nee i längden sjunker man nog som en sten.

    Oj va långt det här blev nu då! Men ha nu en riktigt go kväll och hoppas du får hjälp, åk in akut annars? Det kan ju faktiskt vara något som inte är riktigt som det ska.

    Kram L

    SvaraRadera
  2. Man blir ju förbannad, allt som hör med läkare att göra är ju bara krångligt ! Sen att behöva åka tillbaka också för att dom gör fel ! Puckon. Hoppas det blir bättre iaf, jobbigt att gå runt och ha ont ! Kram Sandra

    SvaraRadera