söndag 18 december 2011

När fjärde ljuset brinner...

Här grejas det för fullt. Söndags stek på spisen, och cupcakes på gräddning.
Tänkte att jag skulle göra lite fina jul cupcakes till julafton, så lika bra att förbereda och frysa in dom. 
Här får ni receptet som kommer från Jeanne d´arc living. 
Till smeten
100 g vit chocklad
125 g smör
1,5 dl socker
5 ägg
2 tsk rivet apelsinskal
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver 
1/2 dl färskpressad apelsinsaft

Smält chockladen över vatten bad, eller micron.
Rör samman smör och socker, blanda sedan i äggen. Vänd i chockladen,  rivet apelsinskal och vaniljsocker. 
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd i smeten tillsammans med apelsinsaften. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen på 175 grader ca 20-30 min.
Eller gör som jag, använd cupcake maskin, hur smidigt som helst, och dom blir så där lagom stora med perfekt yta.

Frosting
170 g smör
340 g florsocker
50 g vitchocklad
3 msk mjölk
Rör smöret skummigt med florsockret. Smält chockladen över vattenbad, och rör i smöret. Tillsätt mjölken i slutet och vispa massan några minuter till. Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med något bär. T.ex blåbär, hallon eller kanske lingon?



2 kommentarer:

  1. Blev dom goda? :D lägg upp en bild på hur dina egna blev :)

    SvaraRadera
  2. Fast jag har bara gjort själva bullarna, har fryst in dom. Ska göra frostingen och så dagen innan jul :P så då blir de en bild

    SvaraRadera